Rengjøring av luftfukter

Rengjøre luftfukter levoit

Hvis du bor i et område hvor vintrene er spesielt kalde og tørre, er investeringer i en luftfukter for hjemmet uten tvil et av de smarteste trekkene du kan gjøre for helsen din og luftkvaliteten innendørs. De er et flott verktøy for å hjelpe deg med å bekjempe alt fra statisk oppbygging rundt huset til vanlige sykdommer i kaldt vær og luftbårne virus. De hjelper til og med med at huden din ikke tørker ut når du slår på varmen.

Som alle andre apparater – spesielt de som bruker vann – vil denne typen enheter kreve grunnleggende vedlikehold og regelmessig desinfeksjon for å fungere på sitt beste. Heldigvis er rengjøring av luftfukteren en rask og enkel prosess, og blir bare lettere med vanlig vedlikehold.

Nedenfor har vi laget en praktisk guide for å vise deg hvordan du rengjør luftfukteren, hva du trenger for å gjøre det og hvorfor du bør desinfisere enheten ofte.

levoit rens luftfukter

Hvorfor bruke luftfuktere?

La oss ta et øyeblikk for å oppsummere hvorfor luftfuktere er fordelaktige å ha i hjemmet ditt, spesielt i de kalde vintermånedene. De som lever i et mer moderat klima, trenger ikke alltid å bekymre seg for overdrevent tørre årstider, men hvis du er lenger inne i landet, er det en ganske god sjanse for at ekstreme temperaturer kan innføre visse utfordringer i hjemmet.

For det første er statisk elektrisitet mest utbredt til tider når det er lite fuktighet i luften. Dette kan være et sesonglang problem for omtrent alle som har på seg klær, har hår eller bruker noe elektronisk eller metall. En av de beste måtene å stoppe klamringen, kruset og støtene på er å tilføre luften til hjemmet ditt ekstra fuktighet. Å opprettholde et sunt nivå av relativ luftfuktighet i hjemmet ditt hjelper til med å bryte opp de herreløse elektronene som forårsaker statisk-relaterte fenomener, noe som sannsynligvis vil gjøre morgenforberedelsesprosessen mye enklere.

Selvfølgelig er begrensning av mengden statisk elektrisitet ikke den eneste fordelen som kan oppstå ved bruk av en luftfukter. Årsakene til at disse små apparatene er så populære i vintermånedene, er det store utvalget av personlige og helsemessige fordeler som tilbys for hele familien:

De kan gi lindring for de som lider av tørr, sprekkende hud eller sprukne lepper.

luftfukter vask rens

Luftfuktere er en god metode for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt, noe som gjør det lettere for personer med pustevansker, slik som astma.

Større luftfuktighet i luften kan få hjemmet ditt til å føles flere grader varmere, noe som reduserer behovet for å bruke en varmeapparat (som vanligvis er dyrere å bruke) for å opprettholde komforten.

Kanskje den største fordelen med luftfuktere er hvordan fuktig luft kan ha en positiv innvirkning på din generelle helse. Mange vanlige vintersykdommer opprettholdes av for mye tørrhet i hjemmet, noe som gjør det vanskelig for kroppens luftpassasjer å avverge forkjølelse, ondt i halsen og andre plager. Bare oppvarming av luften gjør den faktisk mer tørr, og ofte er støv og allergener fra ventilasjonssystemet bare en forverring av problemet.

Å kjøre en luftfukter er en velprøvd måte å beskytte deg mot disse vinterlige utfordringene. De er enkle å bruke, vanligvis rimeligere enn kontinuerlig sentralvarme, og de krever bare grunnleggende vedlikehold for å fungere skikkelig. Hvis du bruker noen ekstra kroner og får en pålitelig merkevareenhet, kan du satse på langsiktig service med den rette omsorgen.

Liten luftfukter

Hvorfor det er viktig å holde luftfukteren ren

Det er viktig å holde luftfukteren ren av et par grunner. For det første er det en nødvendig oppgave å sikre at enheten din fungerer som den skal. Som alle andre apparater, hvis du ikke bryr deg ordentlig om det, varer det ikke så lenge som mulig, og du får ikke mest mulig ut for pengene du brukte.

Den viktigste grunnen til at du bør holde luftfukteren ren, er imidlertid at hvis du ikke gjør det, risikerer du å spre potensielt skadelige bakterier og mugg opp i luften. Uten riktig desinfeksjon og rengjøring vil vannet i luftfukteren bare sitte der og stagnere. Hvis du slår på luftfukteren uten å rengjøre den grundig, risikerer du at det slippes ut dårlig vann til luften og til slutt pustes inn av deg og din familie.

Dette forurenser ikke bare luftkvaliteten din innendørs, men å puste inn denne bakteriedrevne dampen kan føre til en rekke negative helsesymptomer. Disse kan omfatte astmaanfall, alvorlig hoste, lungebetennelse, feber av høy kvalitet, tap av matlyst, angst og kortpustethet. I de mest ekstreme tilfellene, som kan oppstå ved langvarig eksponering for denne forurensede luften, kan du begynne å utvikle luftveisinfeksjoner, lunge arr eller til og med lungesykdom.

Heldigvis kan alt dette unngås ved å ta et par minutter å rengjøre luftfukteren før du bruker den

luftfukter filter

Hva du trenger:

Å holde luftfuktere rene er nøkkelen til pålitelig ytelse og unngå oppbygging av mugg eller bakterier. Du trenger ikke mye for å få det til – bare en liten innsats og noen grunnleggende husholdningsartikler:

  • Eddik
  • Blekemiddel eller hydrogenperoksid
  • En myk børste
  • Masse vann
  • Rene håndklær
  • Hansker og briller

Hver type luftfukter er konstruert litt annerledes, men de fleste inkluderer en vanntank og driftsbase. Hvis din tilfeldigvis inneholder flere stykker, ikke bekymre deg, omtrent alle plastkomponenter kan rengjøres på samme måte. Bare unngå elektronikk og kontrollpaneler for å være trygg.

Det er også viktig at du følger advarslene eller instruksjonene fra luftfukterens produsent. Ta alltid et øyeblikk til å først lese brukerhåndboken eller annen dokumentasjon før du demonterer eller rengjør apparater. Ikke glem å bruke hansker og vernebriller når du håndterer blekemiddel eller andre sterke kjemikalier.

Luftfuktighet inne

5 trinn for dyp rengjøring av luftfukteren

Nedenfor er trinnvise instruksjoner om hvordan du rengjør luftfukteren. Ved å følge disse fem enkle trinnene vil du kunne få mest mulig ut av luftfukteren og forbedre inneklimaet. Disse rengjøringstrinnene er spesielt viktige hvis du bruker en kald tåkefukter.

Trinn 1:

Når luftfukteren er koblet fra veggen, må du først demontere den helt. Fjern og tøm vanntanken som en del av denne prosessen. Avhengig av din spesifikke modell kan du deretter låse opp eller låse opp andre flyttbare deler fra basen og sette alt fra hverandre for enkel gjenkjenning. Hvis enheten din inneholder et luftfilter, må du også fjerne det. Filtre kan rengjøres med kaldt rennende vann og deretter lufttørkes.

Steg 2:

Hell nok hvit eddik i basen til at den fyller alle områdene som vann regelmessig kommer i kontakt med, og legg eventuelle mindre vaskbare deler i en stor beholder eddik for å suge. La alt sitte i minst 30 minutter for å ødelegge oppbyggingen, og følg deretter opp med den myke børsten for å fjerne eventuelle rester som sitter fast. Noen luftfuktere er utstyrt for akkurat dette formålet, men hvis ikke, bør en børste med myk børste gjøre susen. Mindre børster kan være ideelle for detaljert rengjøring av vanskelig tilgjengelige områder.

luftfukter inne fuktighet

Trinn 3:

Desinfeksjon av vanntanken krever også omtrent en halv times ventetid, så det kan være lurt å utføre dette ved siden av det andre trinnet. Bruk en blanding av 1 teskje blekemiddel til 1 liter vann, fyll tanken halvveis og virvell løsningen rundt slik at hele innsiden er belagt. Du kan også erstatte 3% hydrogenperoksid med blekemiddel hvis du foretrekker det.

Slik rengjør du en luftfukter-trinn for trinn

Trinn 4:

Skyll basen, tanken og alle andre komponenter grundig med vann fra springen, og rist alt godt for å fjerne eventuell fuktighet. Det kan ta flere ganger før duften av rengjøringsmidlene begynner å forsvinne, men vær trygg på at det vil skje. Legg alle delene lufttørke på de nye håndklærne. Dette vil også bidra til å fjerne eventuelle gjenværende aromaer.

Trinn 5:

Når alle delene har tørket helt, er du klar til å sette sammen apparatet igjen. Ikke glem å bytte enhetens luftfilter der det er aktuelt. Fyll tanken med rent mineralfritt vann, koble den til og begynn å nyte effekten av frisk, beroligende fuktighet i hjemmet ditt igjen.

levoit luftfuktighet inne

Vanlige tips om vedlikehold og bruk

For best resultat er det noen få ekstra trinn du kan ta for å sikre at du får mest mulig ut av luftfukteren.

Rengjør dyp en gang i uken

Det anbefales at du utfører dyprensingstrinnene som er oppført ovenfor minst en gang i uken når du bruker luftfukteren regelmessig. Dette vil sikre at luften du og din familie puster ikke kompromitteres av muggsporer eller bakterier.

Skyll ut vannkummen før hver bruk

Før du slår på luftfukteren for dagen, må du tømme og skylle ut alt stående vann som er igjen der. Dette eliminerer alle slags bakterier som kan ha begynt å vokse inne i enheten. Du trenger ikke å desinfisere det daglig, selv om det ikke ville skade, men det er lurt å tilsette ferskvann.

Fyll vann luftfukter

Bruk destillert vann

Destillert vann er anbefalt vann for bruk med luftfuktere. Dette er fordi tappevann har mineraler tilsatt, og disse mineralene blir også spredt i luften sammen med vanndampen. Dette kan føre til at en liten mengde hvitt støv dekker alle overflatene i rommet som luftfukteren brukes i. I tillegg hjelper disse mineralene også med bakterievekst på grunn av avsetninger som er vanskelige å rengjøre.

Rengjør og tøm før lagring

Når du er ferdig med å bruke luftfukteren din for sesongen, er det utrolig viktig å rengjøre den grundig og la den tørke før du lagrer den. Hvis det er fuktige områder i apparatet når du lagrer det bort, vil du sannsynligvis legge merke til en mengde mugg når du trekker det ut for å bruke det igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *